Skip to main content
search

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου: Τι Είναι & Πώς Λειτουργεί

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μια επαναστατική αντιγηραντική και επουλωτική θεραπεία που εκμεταλλεύεται τις αναγεννητικές ικανότητες του ανθρώπινου οργανισμού για την ανάπλαση του δέρματος. Αποτελεί μια ενέσιμη θεραπεία όπου δεν γίνεται χρήση ουσιών, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ και οι βιταμίνες, παρά μόνο χρησιμοποιείται το πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή. 

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα του αίματος τα οποία συμβάλλουν σημαντικά στην επούλωση τραυμάτων και την αναγέννηση των ιστών, απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες. Αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες σχετίζονται άμεσα με την ενεργοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών, των κερατινοκυττάρων και των βλαστοκυττάρων του δέρματος.

Oralis Dental Center

Επαναφέρουμε Την Φυσική Όψη Προσώπου

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου
Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ. Ακόμα, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα συμβάλλει σημαντικά στην αγγειογένεση, δηλαδή τη δημιουργία νέων μικρών αγγείων.

Το γερασμένο δέρμα έχει λιγότερο κολλαγόνο και μικρή ελαστικότητα, καθώς και μικρή ποσότητα υαλουρονικού οξέος και μικρή ικανότητα να διατηρεί την υγρασία του. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να είναι λεπτή και να έχει ρυτίδες. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια δίνει τη δυνατότητα στα αιμοπετάλια να εκκρίνουν τους αυξητικούς παράγοντες που έχουν αποθηκευμένους στα κοκκία τους.

Τα Αποτελέσματα αυτής της Διαδικασίας Είναι τα Ακόλουθα:

 1. Παράγεται κολλαγόνο, ελαστίνη, υαλουρονικό οξύ
 2. Βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος
 3. Αποκαθίσταται η ικανότητα του δέρματος να διατηρεί την υγρασία του
 4. Πολλαπλασιάζονται τα κερατινοκύτταρα
 5. Αποκαθίσταται η ομαλή υφή της επιδερμίδας

 

Η ανάπλαση του προσώπου γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο και αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες, οι ραγάδες, η τριχόπτωση, οι ουλές με ανώδυνο και γρήγορο τρόπο. Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρό, ενώ η περίοδος αποθεραπείας είναι σύντομη 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται σε όλες τις ηλικίες και εφαρμόζεται σε περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, τα μάτια, ο λαιμός, το ντεκολτέ και το τριχωτό της κεφαλής.

Οι Ενδείξεις της Θεραπείας Είναι οι εξής:

 • Ανάπλαση
 • Αντιγήρανση
 • Ενυδάτωση Προσώπου
 • Αντιμετώπισης Λεπτής Ρυτίδωσης
 • Μαύροι Κύκλοι Ματιών
 • Μελαγχρωματικές Βλάβες
 • Πανάδες
 • Καφέ Κηλίδες
 • Ραγάδες
 • Τριχόπτωση
 • Αλωπεκία
 • Συντήρηση Τριχοφυΐας μετά από Μεταμόσχευση Μαλλιών
 • Μετεγχειρητικές Ουλές 
 • Ουλές Ακμής

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου: Ποια Είναι η Διαδικασία

Πριν την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου με αυξητικούς παράγοντες πραγματοποιείται πάντα ένα ενημερωτικό ραντεβού καθώς και η κλινική εκτίμηση του δέρματος από εξειδικευμένο ιατρό, ο οποίος καθορίζει το θεραπευτικό πλάνο. 

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, τοποθετείται αναισθητική κρέμα στην υπό θεραπεία περιοχή για 45-60 λεπτά και ακολούθως γίνεται απλή αιμοληψία. Το αίμα που λαμβάνεται φυγοκεντρείται μερικά λεπτά προκειμένου να διαχωριστούν τα συστατικά του και απομονώνεται μόνο το πλάσμα το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Τέλος, το πλάσμα ενίεται στο δέρμα.

Η αυτόλογος μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξαρτήτως εποχής. Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την έκταση της θεραπευόμενης περιοχής και σε γενικές γραμμές μπορεί να διαρκέσει από 30 έως 60 λεπτά. Ο αριθμός των συνεδριών που θα γίνουν εξαρτάται από την εκάστοτε ένδειξη και καθορίζεται από τον ιατρό στο ενημερωτικό ραντεβού. Συνήθως, χρειάζονται 4-6 συνεδρίες με διάλειμμα μετά από κάθε συνεδρία έναν μήνα. Ακολούθως, προτείνεται να εφαρμόζεται η θεραπεία 1-2 φορές κάθε χρόνο ως συντήρηση.

Μετά τη θεραπεία συνήθως εμφανίζεται μια ήπια ερυθρότητα και οίδημα του δέρματος, που υποχωρούν μέσα σε 24-48 ώρες. Επίσης, είναι πιθανό να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις στο δέρμα, που υποχωρούν σε 5-7 ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τις πρώτες 20-30 ημέρες όπου αρχίζουν να είναι εμφανείς οι αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού και η διάρκεια των αποτελεσμάτων φτάνει τον ένα χρόνο.

Το δέρμα είναι πιο λαμπερό και ενυδατωμένο και απαλλάσσεται από λεπτές ρυτίδες και χαλάρωση. Παράλληλα, βελτιώνεται σημαντικά και η όψη των μαύρων κύκλων και των μελαγχρωματικών βλαβών. Η υφή των ουλών και των ραγάδων βελτιώνεται σε τεράστιο βαθμό. Η μείωση της τριχόπτωσης είναι άμεσα ορατή ακόμα και από την πρώτη συνεδρία. 

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ