Skip to main content
search

Κοσμήματα Δοντιών – Strass: Τι Είναι

Η κλασική αξία ενός όμορφου και λαμπερού χαμόγελου είναι διαχρονική, καθώς προκαλεί ακαταμάχητη έλξη. Τα διακοσμητικά οδοντικά strass, όπως και όλα τα κοσμήματα δοντιών, είναι μια καλαίσθητη και ακίνδυνη παρέμβαση που χαρίζουν ένα αστραφτερό και άκρως ελκυστικό χαμόγελο.

Η πρακτική της διακόσμησης των δοντιών ξεκινά από τα αρχαία χρόνια, καθώς σε αρκετούς αρχαίους πολιτισμούς τα κοσμήματα δοντιών χρησιμοποιούνταν είτε για διακόσμηση είτε για να καλύψουν χαλασμένα δόντια.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Κοσμήματα Δοντιών - Strass
Κοσμήματα Δοντιών - Strass

Πρόκειται ουσιαστικά για μικροσκοπικά κοσμήματα που συγκολλούμε πάνω στην επιφάνεια συνήθως ενός πρόσθιου δοντιού. Τα κοσμήματα δοντιών αποτελούν έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο ώστε το άτομο να ανανεώσει την εμφάνισή του και να αποκτήσει ένα ξεχωριστό και καλαίσθητο αποτέλεσμα. Κατασκευάζονται συνήθως από κρυσταλλικό γυαλί Swarovski ή και από πολύτιμα μέταλλα, όπως το λευκόχρυσο, το καθαρό χρυσό και τα διαμαντάκια.

Στην εποχή μας, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε κοσμήματα δοντιών, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν είτε σε φυσικά είτε σε τεχνητά δόντια.

Κοσμήματα Δοντιών - Strass: Ποιες Είναι οι Προϋποθέσεις για την Τοποθέτησή τους

Αρχικά, τα κοσμήματα δοντιών εφαρμόζονται συνήθως στα πρόσθια δόντια της άνω γνάθου, καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι πιο ορατά όταν κάποιος χαμογελάει. Μια βασική προϋπόθεση για την τοποθέτηση των κοσμημάτων δοντιών – strass είναι τα δόντια του ατόμου που επιλέγει να κάνει αυτή την κίνηση να είναι υγιή. Συγχρόνως, κρίνεται απαραίτητο ο ασθενής να έχει υγιείς περιοδοντικούς ιστούς καθώς και να φροντίζει σωστά τα δόντια του, τηρώντας τους κανόνες της καλής στοματικής υγιεινής. Εάν το άτομο πληροί αυτές τις προϋποθέσεις τότε είναι πολύ απλό και εύκολο να αποκτήσει τα κοσμήματα δοντιών που επιθυμεί.

Για την τοποθέτηση κοσμήματος δοντιού, ο ενδιαφερόμενος είναι απαραίτητο να συζητήσει με τον ιατρό του και να ενημερωθεί διεξοδικά για τις ανάγκες συντήρησης των κοσμημάτων που θα τοποθετηθούν στα δόντια του. Το στάδιο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό προκειμένου να υπάρχει ένα άρτιο και άψογο τελικό αποτέλεσμα

Ακολούθως, ο οδοντίατρος ελέγχει τη στοματολογική κατάσταση του ενδιαφερόμενου και αξιολογεί το κατά πόσο χρειάζεται να γίνουν κάποιες οδοντιατρικές πράξεις προτού τοποθετηθούν τα κοσμήματα δοντιών, ώστε να είναι σωστή η εφαρμογή τους και κατάλληλα προετοιμασμένη η επιφάνεια. Τα κοσμήματα δοντιών μπορούν να συγκολληθούν μόνο πάνω σε φυσικά δόντια ή σε όψεις ρητίνης, ενώ δεν είναι δυνατό να συγκολληθούν πάνω σε προσθετική αποκατάσταση από πορσελάνη. Ο στόχος είναι πάντα η επίτευξη ενός άριστου αισθητικού αποτελέσματος.

Εξειδικευμένη Ιατρική Ομαδα

Κοσμήματα Δοντιών - Strass: Ποια Είναι η Διαδικασία Εφαρμογής τους

Η διακόσμηση δοντιών είναι μια μη επεμβατική και πλήρως ασφαλής διαδικασία. Δεν απαιτείται αφαίρεση οδοντικής ουσίας, ενώ τα κοσμήματα συγκολλούνται πάνω στα δόντια, δίχως να τροχίζονται. Πρόκειται για μια απλούστατη διαδικασία που δεν χρειάζεται καν αναισθησία, ενώ η διάρκεια της είναι μόλις λίγα λεπτά. Η επιβάρυνση στο δόντι είναι μηδαμινή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή.

Η αντοχή των κοσμημάτων δοντιών είναι ικανοποιητική, καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως δύο ή και περισσότερα χρόνια, αναλόγως την ποιότητα του κοσμήματος. Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος να ξεκολλήσουν με το καθημερινό βούρτσισμα, ενώ θέλει προσοχή στο μάσημα τσίχλας ή καραμέλα τύπου ζελέ λόγω της κολλώδους υφής, καθώς μπορεί να προκληθεί είτε ζημιά είτε αποκόλληση του κοσμήματος. 

Τα κοσμήματα δοντιών αφαιρούνται όποτε ο ασθενής επιθυμεί με πολύ απλό τρόπο δίχως να μένουν σημάδια στα δόντια.

Κοσμήματα Δοντιών - Strass: Ποια Είναι τα Είδη & Ποιο Είναι το Κόστος

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μικρών και ελκυστικών κοσμημάτων δοντιών σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ενώ τα μεγέθη συνήθως κυμαίνονται από 2 έως 4 mm. Τα κοσμήματα μπορεί να είναι κατασκευασμένα από απλούς κρυστάλλους (απλά οδοντικά strass) ή και από πολύτιμα μέταλλα (λευκόχρυσο ή χρυσό), διακοσμημένα με strass, διαμαντάκια, ρουμπινάκια, ζαφείρι ή κρύσταλλα Swarovski. 

 

Σχετικά με το κόστος των κοσμημάτων δοντιών, αυτό καθορίζεται από το είδος του κοσμήματος και αφορά την αγορά του κοσμήματος και την τοποθέτηση και εφαρμογή του στα δόντια. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει και οδοντικό κόσμημα με τιμή που ξεκινά από τα 60 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας να σας κατατοπίσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Τα κοσμήματα δοντιών τοποθετούνται στην επιφάνεια του δοντιού με ασφαλή και σταθερή ενσωμάτωση μόνο από οδοντιάτρους. Για ένα εντυπωσιακό και αξέχαστο χαμόγελο, τα κοσμήματα δοντιών αποτελούν την ιδανική λύση. 

Δείτε περισσότερα: Κοσμήματα Δοντιών – Strass

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ