Skip to main content
search

Οστική & Ιστική Ανάπλαση Εμφυτευμάτων: Τι Είναι

Το Oralis Dental Center χρησιμοποιεί οδοντιατρικές χειρουργικές τεχνικές συνδυαστικά με μεμβράνες και μοσχεύματα, τα οποία οδηγούν στην ανάπλαση του οστού και των ιστών όταν υπάρχουν ανατομικοί περιορισμοί και αισθητικά προβλήματα.

Αυτό λύνει οριστικά το πρόβλημα όταν το οστό των γνάθων δεν έχει τις απαραίτητες διαστάσεις για την χειρουργική τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων και αποτελεί ουσιαστικά τη βασική λύση.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Οστική & Ιστική Ανάπλαση Εμφυτευμάτων
Οστική & Ιστική Ανάπλαση Εμφυτευμάτων

Τα οστικά μοσχεύματα χρησιμοποιούνται ώστε ο Γναθοχειρουργός να προχωρήσει σε οστική και ιστική ανάπλαση, εφαρμόζοντας εξειδικευμένες τεχνικές και χρησιμοποιώντας τελευταίας γενιάς ιατρικό εξοπλισμό ώστε ο ασθενής να είναι απολύτως ικανοποιημένος και ασφαλής.

Η ιατρική και νοσηλευτική ομάδα του Oralis Dental Center είναι πλήρως καταρτισμένη και αναλαμβάνει με επιτυχία ακόμα και τις δυσκολότερες περιπτώσεις. Η πολυετή εμπειρία των ιατρών μας παρέχει ουσιαστικές και οριστικές λύσεις σε κάθε ασθενή που μας εμπιστεύεται, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά ακόμα και τα πιο σύνθετα προβλήματα.

Οστικά Block

Η χρήση των οστικών Block έχει ως βασικό σκοπό την ανοικοδόμηση της ελλειμματικής περιοχής της γνάθου (οστικά ελλείμματα) ώστε να προετοιμαστεί για να φιλοξενήσει και να στηρίξει τα εμφυτεύματα που πρόκειται να τοποθετηθούν.

Τα οστικά Block είναι συμπαγή οστικά τρισδιάστατα τεμάχια που κατασκευάζονται από οστικό αυτομόσχευμα το οποίο λαμβάνεται απευθείας από τον ασθενή. Η συνηθέστερη περιοχή που λαμβάνεται το οστικό αυτομόσχευμα είναι η έξω λοξή γραμμή της κάτω γνάθου.

Δείτε Περισσότερα

Ανύψωση Ιγμορείου

Η ανύψωση ιγμορείου αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται στο Oralis Dental Center και είναι απαραίτητη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενών. 

Όσον αφορά το ιγμόρειο, είναι μια αεροφόρος κοιλότητα που βρίσκεται εκατέρωθεν της μύτης και εκτείνεται πλαγίως. Φτάνει στα οπίσθια δόντια της άνω γνάθου. Έτσι, υπάρχει μια άμεση συσχέτιση του ιγμορείου με την άνω γνάθο. Μπορεί το μέγεθος του ιγμορείου να αυξηθεί, κάτι το οποίο προκύπτει από την ατροφία της φατνιακής απόφυσης. Πρόκειται για μια περίπτωση που παρατηρείται όταν τα οπίσθια δόντια της άνω γνάθου απουσιάζουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι το ύψος του οστού της περιοχής να μειώνεται και το μέγεθος του ιγμορείου να αυξάνεται.

Δείτε Περισσότερα

Ζυγωματικά Εμφυτεύματα

Τα ζυγωματικά εμφυτεύματα είναι ένα πολύπλοκο κομμάτι που μπορεί να το αναλάβει μόνο ένας εξειδικευμένος Γναθοχειρουργός με μεγάλη εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο τελευταίος ουσιαστικά καθοδηγείται από τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα επιμέρους ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς που έχει αναλάβει, ενώ προσπαθεί συγχρόνως να προσαρμόσει τα εργαλεία και τη διαδικασία αναλόγως την περίπτωση. 

Η φιλοσοφία των ζυγωματικών εμφυτευμάτων έχει ως στόχο την επίτευξη της μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης της σοβαρής γναθικής ατροφίας.

Δείτε Περισσότερα

Εξειδικευμένη Ιατρική Ομάδα

15

Χρόνια Εμπειρίας

10000

Διαδικασίες Τοποθέτησης

1000

"Δόντια Σε 1 Μέρα"

98

Επιτυχία

Εξατομικευμένα Εμφυτεύματα

Τα εξατομικευμένα εμφυτεύματα είναι λειτουργικά σταθερά εμφυτεύματα δοντιών. όταν τα συμβατικά εμφυτεύματα δεν αποτελούν λύση για τον ασθενή, η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι η βέλτιστη επιλογή με εξατομικευμένα εμφυτεύματα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά προσαρμοσμένα σε έναν ασθενή.

Η κατασκευή τους περιλαμβάνει μια 3D laser διαδικασία λιωσίματος, ενώ προσφέρουν το πλεονέκτημα της άμεσης αποκατάστασης. Είναι προσαρμοσμένα στον κάθε ασθενή και συμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό. Προσφέρουν υψηλή σταθερότητα και λειτουργικότητα με σχετικά χαμηλό κόστος, ενώ η διάρκεια της θεραπείας είναι μικρότερη συγκριτικά με άλλες μεθόδους. Εφαρμόζονται προσαρμοσμένα στον ασθενή με συμβατικές μεθόδους και προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, προτιμώνται σε ασθενείς με τραυματισμό ή σε ασθενείς που παρουσιάζουν ατροφία ή απώλεια οστού της γνάθου, ή σε ασθενείς με ατομικούς περιοριστικούς παράγοντες. 

Η παρασκευή τους αποτελεί παγκόσμια πατέντα και είναι μοναδική στον χώρο των εμφυτευμάτων. Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, παραγγέλνονται εξατομικευμένα εμφυτεύματα που έρχονται απευθείας έτοιμα από το εργοστάσιο, προσαρμοσμένα αποκλειστικά στις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Το εμφύτευμα προσαρμόζεται πλήρως στον ασθενή και όχι το αντίθετο. 

Μετατόπιση Κάτω Φατνιακού Νεύρου

Η τοποθέτηση ενδοστοματικών εμφυτευμάτων απαιτεί επάρκεια οστού. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, η επάρκεια φατνιακού οστού δεν αποτελεί τον κανόνα στη χειρουργική εμφυτευματολογία, καθώς εμφανίζεται απώλεια του φατνιακού οστού εξαιτίας της περιοδοντικής νόσου, της καταστροφής του παρειακού λόγω εξαγωγών, καθώς και λόγω της απορρόφησής του.

Ακόμα, η οπίσθια κάτω γνάθος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς το κάτω φατνιακό αγγειονευρώδες δεμάτιο περνά μέσα από τον μυελό της κάτω γνάθου προτού διέλθει το γενειακό τρήμα για τη νεύρωση του μισού κάτω χείλους. Η συγκεκριμένη δυσκολία εμφανίζεται από την περιοχή του τρίτου γόμφιου μέχρι και την περιοχή του δεύτερου προγομφίου.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι που έχουν προταθεί για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Αυτές είναι οι εξής:

 • Τεχνική Ring Bone
 • Τεχνική Τύπου Sandwich
 • Αυτογενές μπλοκ από ενδοστοματικές ή εξωστοματικές δότριες χώρες
 • Αλλογενές μπλοκ
 • Μετάθεση κάτω φατνιακού νεύρου
 • Μεμβράνη τιτανίου για συγκράτηση αυτογενών σε συνδυασμό με αλλογενή chip
 • Τοποθέτηση κοντών εμφυτευμάτων

Οι Παράγοντες για να γίνει Επιλογή μιας Συγκεκριμένης Μεθόδου είναι οι εξής:

1)  Ιστορικό Ασθενούς:

 1. Ύπαρξη άτυπων προσωπαλγιών ή πόνου που να παραπέμπει σε νευραλγια τριδύμου.
 2. Ιστορικό τραύματος ή κατάγματος της κάτω γνάθου.
 3. Η ύπαρξη μιας όχι μόνο τυπικής ψυχικής νόσου (κατάθλιψη, σχιζοφρένια και άλλα), αλλά και προσωπικότητα τύπου Α, καθώς επίσης και το να είναι ο ασθενής ιδιαίτερα αγχωτικός ή νευρωτικός.

 

2)  Κλινική Εξέταση με Έμφαση:

 1. Στην ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται γενικότερα και ειδικότερα στον τρίτο κλάδου του τριδύμου νεύρου τον πόνο και την παλλαισθησία, δηλαδή τη δόνηση του χείλους.
 2. Την πλήρης πορεία του νεύρου και την έξοδό του από το γενειακό τρήμα.
 3. Στον ελεύθερο μεσοφραγματικό χώρο.
 4. Στην παρειογλωσσική θέση του νεύρου.
 5. Στην ύπαρξη κερατινοποιημένων ουλών.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε όλα τα Πριν & Μετά

Διατατική Οστεογένεση

Πρόκειται για μια χειρουργική μέθοδο στην ορθογναθική χειρουργική που επεκτείνει, αναδομεί και διορθώσει τυχόν οστικές παραμορφώσεις. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι χειρουργικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της οστεογένεσης προσφέρουν μια ασφαλή και προβλέψιμη θεραπευτική μέθοδο που αντιμετωπίζει επιλεγμένες παραμορφώσεις του στοματικού οστού και του οστού του προσώπου.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η διατατική οστεογένεση;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια αρκετές περιπτώσεις, όπως:

 • Δυσπλασία ή σύνδρομα
 • Αισθητικοί λόγοι
 • Τραυματισμοί
 • Όγκοι

Κατευθυνόμενη Ιστική Αναγέννηση

Τα ελλείμματα ιστών, που προκαλεί αισθητικές και λειτουργικές επιπλοκές, προέρχεται από την περιοδοντική νόσο, τα τραύματα, τις εξαγωγές δοντιών και τις ανατομικές δυσμορφίες. Η κατευθυνόμενη ιστική αναγέννηση είναι μια τεχνική που συμβάλλει στην αναγέννηση των χαμένων περιοδοντικών ιστών με ελεγχόμενο τρόπο και αποτελεί μια χειρουργική πρακτική που συνδυάζει τη χρήση οστικών μοσχευμάτων με την τοποθέτηση αφοριστικών μεμβρανών.

Τα οστικά μοσχεύματα συμπληρώνουν το κενό του οστικού ελλείμματος και λειτουργούν ως “σκαλωσιά” προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο οστούν.

Υπάρχουν τα εξής είδη των Οστικών Μοσχευμάτων:

 1. Το αυτογενές μόσχευμα, το οποίο συλλέγεται ενδοστοματικά. Αποτελεί το πιο “ικανό” μόσχευμα που οδηγεί σε οστική ανάπλαση και διαθέτει την κατάλληλη αρχιτεκτονική δομή και τα οστεογεννητικά κύτταρα. Το μειονέκτημά του είναι η μεγάλη νοσηρότητα της δότριας περιοχής.
 2. Το αλλογενές μόσχευμα είναι ανθρώπινης προέλευσης. Έχει υποστεί ειδική επεξεργασία και είναι απολύτως ασφαλές. Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε δυναμική με το αυτογενές μόσχευμα και το προμηθευόμαστε από ειδικές τράπεζες.
 3. Το ξενομόσχευμα είναι βόρειας προέλευσης. Αποτελεί έναν σκελετό ανόργανων στοιχείων, μιας και όλα τα οργανικά έχουν απομακρυνθεί με ειδική επεξεργασία. Έτσι, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Αποτελεί την κλασσική “σκαλωσιά” πάνω στην οποία ο οργανισμός επανατοποθετεί το δικό του οστούν.
 4. Τα συνθετικά – αλλοπλαστικά μοσχεύματα περιλαμβάνουν τα βιοκεραμικά, το ανθρακούχο ασβέστιο και τους βιοϋάλους. Τα συγκεκριμένα μοσχεύματα κατασκευάζονται τεχνικά και είναι οικονομικότερα. 

 

Η χρήση των μεμβρανών γίνεται με την τοποθέτηση τους πάνω από τα οστικά μοσχεύματα και κάτω από τα ούλα, ώστε να δημιουργηθεί ένα κλειστό και προστατευμένο περιβάλλον. 

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ