Skip to main content
search

Εμφυτεύματα Δοντιών: Τιμές & Κόστος

Εμφυτεύματα Δοντιών Τιμές & Κόστος. Μια από τις βασικές απορίες των ασθενών που χρειάζεται να προβούν σε τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών είναι οι τιμές και το κόστος της επέμβασης. Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές της θεραπείας με εμφυτεύματα δοντιών έχουν γίνει προσιτές στους ασθενείς. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα τιμών που διαφέρει σε κάθε περίπτωση και επηρεάζεται από μια σειρά παραγόντων. 

Στο συγκεκριμένο οδηγό κοστολόγησης θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε ώστε να καταλάβετε καλύτερα του παράγοντες που καθορίζουν το συνολικό κόστος μιας επέμβασης για τοποθέτηση εμφυτευμάτων δοντιών. Έτσι, θα έχετε μια πυξίδα ώστε να μπορείτε να αντιληφθείτε πότε το οι τιμές που σας προτείνουν είναι λογικές συγκριτικά με τη θεραπεία και τη φροντίδα που σας παρέχουν.

Oralis Dental Center

Αποκτήστε Ένα Λαμπερό Χαμόγελο

Εμφυτεύματα Δοντιών Τιμές & Κόστος
Εμφυτεύματα Δοντιών Τιμές & Κόστος

Στην περίπτωση που απευθυνθείτε σε κάποιον γναθοχειρουργό ώστε να τοποθετηθούν οδοντικά εμφυτεύματα στο στόμα σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η υψηλή ποιότητα εμφυτευμάτων το οποία είναι ασφαλείς για εσάς παρέχουν οριστική λύση στο λειτουργικό και στο αισθητικό πρόβλημα. Φυσικά, στη συγκεκριμένη επέμβαση το κόστος καθορίζεται από παράγοντες που είναι εμφανείς και από άλλους που είναι λιγότερο γνωστοί στον ασθενή.

Στο Oralis Dental Center φροντίζουμε πρωτίστως την ασφάλεια και την άνεση του ασθενούς, με κύριο γνώμονα το εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα που θα του λύσει το πρόβλημα οριστικά. Πάντα, φροντίζουμε να παρέχουμε τις ανώτερες υπηρεσίες σε προσιτές τιμές για τον ασθενή, ώστε να επιτευχθεί η επίλυση του προβλήματός του και να μείνει απολύτως ικανοποιημένος από τις υπηρεσίας του ιατρείου μας.

Εμφυτεύματα Δοντιών: Παράγοντες που Καθορίζουν το Συνολικό Κόστος της Επέμβασης

Το ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας και το υλικό του εμφυτεύματος παίζουν, αρχικά, πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής της τοποθέτησης οδοντικών εμφυτευμάτων. Μια σημαντική παράμετρος είναι το ότι το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο και ότι η θεραπευτική διαδικασία προσφέρει μόνιμη λύση συγκριτικά με την τοποθέτηση γέφυρας, που διαρκεί περίπου 10-15 χρόνια.

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό δόντι που αντικαθιστά το φυσικό δόντι και τη ρίζα, τα οποία έχουν καταστραφεί. Το τεχνητό δόντι αποτελείται από τρία ξεχωριστά μέρη:

  1. Το εμφύτευμα που αντικαθιστά τη ρίζα του δοντιού
  2. Την προσθετική εργασία
  3. Το κολόβωμα που συνδέει το εμφύτευμα με την προσθετική εργασία

 

Αναλόγως την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιείται η τιμή αλλάζει. Όταν χρησιμοποιούνται άριστης ποιότητας και υψηλού επιπέδου εμφυτεύματα και προσθετικά εξαρτήματα, επηρεάζεται και το συνολικό κόστος της επέμβασης. Ένας ακόμα παράγοντας που καθορίζει το κόστος είναι το σύνολο των έμπειρων και καταρτισμένων οδοντίατρων που συμμετέχουν στην επέμβαση. Οι εξελιγμένες τεχνικές και οι σύγχρονες μέθοδοι που εφαρμόζουν, συνδυαστικά με την πολυετή εμπειρία της οδοντιατρικής ομάδας κοστολογούνται αντίστοιχα.

Όταν ο εξειδικευμένος γναθοχειρουργός προβεί στην αρχική αξιολόγηση του προβλήματος του ασθενούς, διαμορφώνεται και το σχέδιο θεραπείας. Το συνολικό κόστος της επέμβασης περιλαμβάνει την αναισθησία, τα υλικά, τις επαγγελματικές αμοιβές και τις ακτινογραφίες που χρειάζονται. 

Εξειδικευμένη Ιατρική Ομάδα

15

Χρόνια Εμπειρίας

10000

Διαδικασίες Τοποθέτησης

1000

"Δόντια Σε 1 Μέρα"

98

Επιτυχία

Πιο Συγκεκριμένα, οι Παράγοντες που Καθορίζουν το Τελικό Κόστος & τις Τιμές της Επέμβασης της Τοποθέτησης Οδοντικών Εμφυτευμάτων Είναι οι εξής:

1. Αριθμός & Θέση των Δοντιών

Ο αριθμός των δοντιών που πρόκειται να αντικατασταθούν και οι θέσεις τους στη στοματική κοιλότητα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της τελικής τιμής των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Η τοποθέτηση περισσότερων δοντιών μειώνει και το συνολικό κόστος της θεραπείας, ενώ η αποκατάσταση προσθίων δοντιών σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτεί τη συμβολή διαφορετικών οδοντιατρικών ειδικοτήτων, αυξάνοντας έτσι και την τελική τιμή της θεραπείας.

2. Υλικά Προσθετικής Εργασίας

Το συνολικό κόστος της τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών επηρεάζεται και από τον τύπο του υλικού που επιλέγεται για τις προσθετικές εργασίες (γέφυρες, στεφάνες και άλλα). Αναλόγως τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς, η μορφολογία των εμφυτευμάτων δοντιών διαφέρει και ποικίλλει, όπως συμβαίνει και με το υλικό της επιφάνειάς του αλλά τον τρόπο που συνδέονται οι προσθετικές εργασίες. 

Επειδή η αισθητική στο συνολικό αποτέλεσμα συνδυαστικά με την ανθεκτικότητα των εμφυτευμάτων στο χρόνο αποτελούν βασικά κριτήρια για την επιλογή των υλικών της προσθετικής εργασίας, το κόστος αυξάνεται ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Οι σύγχρονες προσθετικές εργασίες κατασκευάζονται από μέταλλο και πορσελάνη ή μέταλλο και ειδικά κεραμικά υλικά. Όλα αυτά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες στη διαμόρφωση του συνολικού κόστους της επέμβασης.

3. Εξειδικευμένη Θεραπεία

Η εξειδικευμένη θεραπεία είναι η συνολική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενούς οδοντιατρική φροντίδα που λαμβάνει όταν απευθύνεται στο Oralis Dental Center. Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα εμφυτεύματα δοντιών, τις ενδεχόμενες επιπλοκές και παρενέργειες, καθώς και τη λήψη του ιστορικού και την άμεση εξυπηρέτηση, φροντίδα και συνεργασία με μερικούς από τους καλύτερους και άρτια καταρτισμένους οδοντιάτρους διαφόρων ειδικοτήτων.

Όπως είναι λογικό, οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ποιότητας που λαμβάνει ο ασθενής που μας εμπιστεύεται, συνδυαστικά με τις παραμέτρους που προαναφέρθηκαν, συμψηφίζονται και περιλαμβάνονται στη διαμόρφωση της αξίας της υπηρεσίας.

4. Ειδική Ψηφιακή Στοματική Απεικόνιση

Η διαδικασία που συνοδεύει την τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων περιλαμβάνει και την ειδική στοματική απεικόνιση που πραγματοποιείται πριν την επέμβαση. Πρόκειται για μια πανοραμική ακτινογραφία, ή για ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ή για ειδική Οδοντιατρική Αξονική Τομογραφία που πραγματοποιούνται ανάλογα την κάθε περίπτωση.

5. Αναισθησία

Η τοπική αναισθησία είναι απαραίτητη ώστε να γίνει η χειρουργική τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών. Είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να επιλεχθεί απλή καταστολή (μέθη) ή γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Η αμοιβή του αναισθησιολόγου και το κόστος νοσηλείας καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την τελική τιμή της θεραπείας.

6. Φαρμακευτική Αγωγή

Το συνολικό κόστος της θεραπείας μεταβάλλεται και λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που συνταγογραφείται μετεγχειρητικά. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό της καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κι έτσι το συγκεκριμένο κόστος είναι σχετικά χαμηλό.

Ενδεικτικά Πριν και Μετά

Δείτε όλα τα Πριν & Μετά

7. Οδοντικό Εμφύτευμα & Προσθετική Εργασία

Το οδοντικό εμφύτευμα, η προσθετική εργασία και το προσθετικό κολόβωμα είναι τα τρία βασικά μέρη μιας ολοκληρωμένης θεραπείας με οδοντικά εμφυτεύματα.

Αυτό που παίζει τον βασικότερο ίσως ρόλο είναι το εμφύτευμα να μην είναι αμφιβόλου ποιότητας, αλλά να είναι ποιοτικό ώστε να εγγυάται μακροχρόνια διάρκεια και οριστικό αποτέλεσμα.

8. Οστικά Μοσχεύματα & Ανύψωση Ιγμορείου

Πάντα, υπάρχει η πιθανότητα το οστό να είναι ανεπαρκές, με αποτέλεσμα να χρειάζονται οστικά μοσχεύματα και μια διαδικασία ανύψωσης ιγμορείου. Και τα δύο αυτά αυξάνουν τις διαστάσεις του οστού προκειμένου να γίνει η τελική χειρουργική τοποθέτηση του εμφυτεύματος και να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Εάν εφαρμοστούν αυτές οι επιπλέον θεραπείες, τότε το συνολικό κόστος της θεραπείας αυξάνεται, καθώς απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό που χρησιμοποιεί υψηλού επιπέδου τεχνικές.

9. Χρήση Ειδικού Εξοπλισμού Χειρουργικής Εμφυτευμάτων

Το βασικό στοιχείο εδώ είναι ότι ο ασθενής επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από το συνδυασμό της Οδοντιατρικής Αξονικής Τομογραφίας με οπτική σάρωση στόματος και 3D εκτυπωτών, ενώ η χρήση μιας τόσο υψηλής τεχνολογίας και εξοπλισμού προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε ορισμένες οδοντιατρικές κλινικές. Ο τελευταίας γενιάς ιατρικός εξοπλισμός παίζει σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του συνολικού κόστος της θεραπείας.

Μια οργανωμένη οδοντιατρική κλινική, όπως είναι το Oralis Dental Center, περιλαμβάνει εξειδικευμένα τμήματα οδοντικών εμφυτευμάτων και άρτια καταρτισμένους και εκπαιδευμένους οδοντίατρους με πολυετή εμπειρία. Η οδοντιατρική ομάδα μας μπορεί να προσφέρει ένα λαμπερό και υγιές χαμόγελο σε κάθε ασθενή που εμπιστεύεται την κλινική μας, με τον ασφαλέστερο τρόπο.

Δείτε περισσότερα Εμφυτεύματα δοντιών τιμές και κόστος

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ