Skip to main content
search

Πως θα σας φαινόταν, πριν από οποιαδήποτε θεραπεία και χωρίς κάποια παρέμβαση πρώτα, να δείτε και να νιώσετε πάνω σας το νέο χαμόγελο;

Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου: Σχεδιαζοντας υγιή χαμόγελα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Πως θα σας φαινόταν, πριν από οποιαδήποτε θεραπεία και χωρίς κάποια παρέμβαση πρώτα, να δείτε και να νιώσετε πάνω σας το νέο χαμόγελο; Πόσο διαφορετικά θα νιώθατε εάν διορθώνονταν οι μικρές ατέλειες των δοντιών σας ή εάν αποκτούσατε ένα νέο χαμόγελο; Ή ακόμα καλύτερα, πώς θα σας φαινόταν να απαλλαχθείτε από την έννοια για το εάν το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκρίνεται στις αισθητικές σας απαιτήσεις; Η ανάγκη για μεγαλύτερη προβλεψιμότητα και μεγαλύτερο έλεγχο της διαδικασίας κατασκευής των αποκαταστάσεων οδήγησε στην ανάπτυξη της μεθόδου «Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου».

Τι είναι ο Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου (DSD);

Το DSD είναι ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στον οδοντίατρο και τον οδοντοτεχνίτη να δοκιμάσουν ψηφιακά την αισθητική και τη λειτουργικότητα ενός χαμόγελου μέσω απλών διαδικασιών με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με τη χρήση μιας δομημένης διαδικασίας, ο οδοντίατρος είναι σε θέση να δείξει επίσης  στον ασθενή στον υπολογιστή,  πως θα είναι το τελικό προσθετικό αποτέλεσμα και η αισθητική του νέου του χαμόγελου. Όσο αφορά πολύπλοκες περιπτώσεις ολικής προσθετικής αποκατάστασης, στο Oralis Dental Center διασφαλίζουμε ότι γίνονται λεπτομερείς εξετάσεις, συζητήσεις με τον ασθενή και αναλύσεις στον υπολογιστή  έτσι ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και να λυθούν όλες οι απορίες του ασθενούς.

Τι συνέβαινε πριν την εφαρμογή του Ψηφιακού Σχεδιασμού Χαμόγελου;

Μέχρι σήμερα, οι αισθητικές τροποποιήσεις βασίζονταν κυρίως στην υποκειμενική άποψη του οδοντιάτρου, χωρίς ο ασθενής να έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στην ακριβή διαμόρφωση της τελικής αποκατάστασης. Ο ασθενής μπορούσε ουσιαστικά να κρίνει το αποτέλεσμα μόνο στο τέλος της θεραπείας, όταν οι αποκαταστάσεις ήταν ήδη έτοιμες. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο ο ασθενής όσο και ο γιατρός έρχονταν σε δύσκολη θέση και υπήρχε χρονική και οικονομική επιβάρυνση και από τις δυο πλευρές.

Τι προσφέρει ο Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου;

Ο Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου σας επιτρέπει να δείτε πάνω σας το τελικό αποτέλεσμα προτού καν ξεκινήσει η θεραπεία. Με τη χρήση της τεχνολογίας ο Οδοντίατρος-Εμφυτευματολόγος έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει τη μορφή της τελικής αποκατάστασης στον υπολογιστή και να προχωρήσει στη κατασκευή της.  Η ομαλή εμπειρία σάρωσης του ενδοστοματικού σαρωτή και η ακριβής αποτύπωση μέρους ή του συνόλου της οδοντοστοιχίας που λαμβάνουμε στο Oralis Dental Center, οδηγεί στην ταχύτερη και αρτιότερη κατασκευή προσθετικών εργασιών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πως εφαρμόζεται ο Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου;

Για τον ψηφιακό σχεδιασμό χαμόγελου και την ‘’δοκιμή“ του απαιτούνται συνήθως 2 με 3 επισκέψεις. Αποσαφηνίζουμε ότι τα βήματα είναι ξεχωριστά για τον κάθε ασθενή. Υπάρχουν περιπτώσεις που το νέο χαμόγελο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ρητίνες (Bonding) σε συγκεκριμένα δόντια, αλλά και περιπτώσεις που απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία σε συνδυασμό με αισθητικές αποκαταστάσεις, όπως όψεις πορσελάνης.

  1. Αρχικά γίνεται η λήψη των φωτογραφιών του προσώπου και αποτυπωμάτων από τα δόντια. Στις φωτογραφίες περιλαμβάνεται ολόκληρο το πρόσωπο, ώστε να γίνει εξατομίκευση του χαμόγελου στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου.
  2. Με τη βοήθεια ενδοστοματικών scanners (medit i500) γίνεται η ανάλυση του προσώπου και ο σχεδιασμός του χαμόγελου και στη συνέχεια, δημιουργείται ένα εκμαγείο, το οποίο αντιπροσωπεύει με μεγάλη ακρίβεια το χαμόγελο, όπως σχεδιάστηκε στον υπολογιστή.
  3. Με βάση το εκμαγείο ο οδοντίατρος δημιουργεί ένα ‘’καλούπι” το οποίο σταθεροποιείται πάνω από τα δόντια του ασθενούς.
  4. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να δει και να νιώσει το χαμόγελό του πριν προχωρήσουμε στην ολοκληρωτική κατασκευή της προσθετικής εργασίας, σύμφωνα με τον ψηφιακό σχεδιασμό χαμόγελου!

Σε ποιον απευθύνεται η μέθοδος DSD (Ψηφιακός Σχεδιασμός Χαμόγελου);

Όλες οι προηγμένες επιλογές θεραπείας όπως γέφυρες για εμφυτεύματα, εμφυτεύματα, θήκες, σφραγίσματα και σιδεράκια στην πρόσθια περιοχή του στόματος, που φανερώνεται όταν μιλάμε ή χαμογελάμε, εντάσσονται στον Ψηφιακό Σχεδιασμό Χαμόγελου. Επίσης, απευθύνεται

  • Σε άτομα που έχουν παλιές εμφράξεις ή παλιές θήκες στα πρόσθια δόντια και θέλουν να ανανεώσουν το χαμόγελό τους.
  • Σε άτομα που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αισθητικές αποκαταστάσεις, όπως όψεις ρητινών ή πορσελάνης.
  • Σε άτομα με φθαρμένα και κοντά δόντια, δυσχρωμικά δόντια, στραβά και συνωστισμένα δόντια, ή αραιά δόντια που επιθυμούν ένα πιο φυσικό και αρμονικό χαμόγελο.

Εγγυημένο αποτέλεσμα με τον Ψηφιακό Σχεδιασμό Χαμόγελου (Digital Smile Design)

Στο Oralis Dental Center σας παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χρησιμοποιώντας ανώδυνες τεχνικές σας κάνουμε να αισθάνεστε άνετα και σίγουροι για το νέο σας χαμόγελo. Απόκτησε άψογο, αστραφτερό, υγιές και λειτουργικό χαμόγελο τώρα!

Close Menu
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ